Recepti za pripremu jela iz naše rezidencije

Dejan Maksimović Max je umetnik čija kreativnost se najbolje izražava kroz njegovu kuhinju. „Postoji mnogo načina da se ispriča priča jednog naroda, ali nijedna ne uključuje toliki broj čula kao ovaj, kroz kuvanje“.

Moramo nekad sebi malo i da udovoljimo. Od viška šećera glava ne može da boli. Read more

Boje leta na tanjiru; šifra: pojesti sve, i to odmah. Read more

Ko bi rekao da boranija i svinjski file u kombinaciji daju izvrstan obrok. Tu je čak i hleb suvišan. Read more

Primećujete da smo se polako prebacili na laganije zalogaje. Ide to tako s lepim vremenom. Read more

Opet su bili praznici, slave i prejedanja. Sada je red na blagu detoksikaciju Read more

Zvuči dosta egzotično, a isto važi i za ukus. Read more

Kaže se da je kinoa magično zrno. Ko bi rekao da ova salata sadrži proteina kao jedna poveća šnicla. Read more

Pita u telu projice. Prosto mami da je pojedete kao predjelo, a može i kao glavno jelo, ako baš ne možete da se zaustavite. Read more

Nemate svog nutricionistu? Nije ni potrebno jer bi vam sigurno ovako nešto prepisao. Bez hleba, podrazumeva se. Read more

Danas smo resili da se malo poigramo sa ukusima i oblicima. Probajte i vi, nije tesko a prilicno je zabavno. Read more

Morate na brzinu da pripremite neki desert, ali ne smete da se obrukate? Ovaj italijanski klasik je pravi izbor! Read more

Izgleda ukusno, ali je zapravo još ukusnije. Steta je da spremate samo za sebe, pozovite i goste da se zajedno prepustite ovim čarobnim ukusima. Read more

Hoćete malo da promenite? Bareno povrće možda i nije najbolji izbor uz ribu. Max predlaže da se poigramo s tikvicama na drugi način. Read more

Da li ste nekada probali slani sufle? Sada je pravo vreme. Read more

Ili tri boje slatkog, ukusnog, najukusnijeg. A za to se vredi potruditi. Read more

Virusi su svuda oko nas i stoga nam je potrebna dobra, topla čorba, prevencije radi. Read more

Predstavljamo vam pravo umetničko delo u tanjiru. Ko kaže da izgled nije važan? Read more

Toliko smo pojeli sarmi i ruskih salata ovih dana da bismo sada malo da promenimo. Losos sa kavijarom zvuči kao dobra zamena. Read more

Za praznike smo zaslužili da jedemo slatko, čak i da malo preteramo. Max predlaže nešto zanimljivo, a jednostavno za spremanje. Read more

Vikend je pravo vreme za isprobavanje novih recepata. Mislili ste da jagnjetina ne ide uz smokve, razmislite ponovo. Read more